Börja med att göra ordning en form med bakplåtspapper. Jag använde en form som var 15x20 cm.
Väg upp grädde och smör i en kastrull och värm de.
Väg upp socker, glykos och vatten i en annan kastrull och koka de till 175 grader. Rör inte i sockerlagen medans den kokar för då kristalliseras sockret.
När sockerlagen har nått 175 grader så kan du ha i den varma grädden i 3 omgångar, så lite i taget. Var försiktig vid detta steget för de börjar bubbla mycket när man har i grädden. Rör ihop allt så de blir en slät smet.
Koka nu ihop allt till en kola till 124 grader.
När den kommit upp i rätt temperatur, ta av kastrullen från plattan.
Rör i havssaltet.
Ha sedan upp kolan i formen och låt svalna helt, gärna över natten.
Skär sedan så stora kolor du vill ha och klä in de i papper.
Kolan förvaras i rumstemperatur.
250 g vispgrädde
100 g smör
270 g strösocker
210 g glykos
100 g vatten
4 g havssalt