Bryn smöret till smeten i en stekpanna. Vispa ihop pannkakssmeten, ställ åt sidan.
Mosa färskosten med gaffel i en skål tills den blir krämig och slät. Häll ner grädden och vaniljpulver och blanda ihop tills slätt. Tillsätt lite mer grädde om den känns för fast.
Grädda pannkakorna gyllene i lite smör i en stekpanna. Låt svalna något.
Hacka valnötterna grovt. Rosta i stekpannan tills gyllene och knapriga. Tillsätt honungen och flingsalt och låt fräsa ihop, häll över på ett bakplåtspapper.
Bred färskoskräm på en pannkaka, klicka ut lingonsylt ovanpå och strö över lite valnötter. Vik eller rulla ihop. NJUT 💛
2 ägg
4 dl ärtmjölk
2 dl fint dinkelmjöl
1 knivsudd saffran
1 msk brynt smör
Två rejäla nypor salt
150 g färskost
1 1/2 dl grädde
1/3 tsk vaniljpulver
1 dl valnötter
2 tsk honung eller agavesirap
1 nypa flingsalt
lingonsylt
1 1/2 dl dinkelmjöl
1 msk veganskt smör