Saffrans- och apelsinrostade nötter med tranbär och mörk choklad
Saffrans- och apelsinrostade nötter med tranbär och mörk choklad

Trail mix my way! Saffron and orange toasted nuts with cranberries and dark chocolate.

servings
Hur

Värm ugnen till 175°C.

Lägg några nävar valfria nötter i en ugnsform. Jag använde macadamianötter, valnötter och cashewnötter.

Ringla över lite apelsinsaft och riv över lite apelsinskal från en ekologisk apelsin. För tre rejäla nävar nötter, använd cirka 1/4 apelsin och lika mycket apelsinskal.

Strö över en knivsudd saffran, en nypa salt och 1 tsk olivolja. Blanda väl.

Rosta nötterna i mitten av ugnen tills de är gyllene och doftar nötigt. Låt dem svalna helt.

Hacka mörk choklad och blanda ner den tillsammans med tranbär i nötterna.

Häll ner trailmixen i en burk eller liten påse.

Ta med ut på tur eller njut av den i soffan. Smaklig måltid!

Ingredienser

några nävar valfria nötter

lite apelsinsaft

lite zest från eko-apelsin

en knivsudd saffran

en nypa salt

1 tsk olivolja

hackad mörk choklad

några tranbär