Värm ugnen till 175°C.
Lägg några nävar valfria nötter i en ugnsform. Jag använde macadamianötter, valnötter och cashewnötter.
Ringla över lite apelsinsaft och riv över lite apelsinskal från en ekologisk apelsin. För tre rejäla nävar nötter, använd cirka 1/4 apelsin och lika mycket apelsinskal.
Strö över en knivsudd saffran, en nypa salt och 1 tsk olivolja. Blanda väl.
Rosta nötterna i mitten av ugnen tills de är gyllene och doftar nötigt. Låt dem svalna helt.
Hacka mörk choklad och blanda ner den tillsammans med tranbär i nötterna.
Häll ner trailmixen i en burk eller liten påse.
Ta med ut på tur eller njut av den i soffan. Smaklig måltid!
några nävar valfria nötter
lite apelsinsaft
lite zest från eko-apelsin
en knivsudd saffran
en nypa salt
1 tsk olivolja
hackad mörk choklad
några tranbär