Lussekatter med krämig saffransdadelfyllning
Lussekatter med krämig saffransdadelfyllning

En svensk julklassiker - lussekatter med krämig saffransdadelfyllning. Mjuka, perfekt söta och bara ren kärlek ärligt talat.

servings
Hur

Börja med att blanda mjölk, jäst, socker, saffran och smält mjölkfritt margarin i en bunke. Låt stå i ca 5 minuter.

Tillsätt vetemjöl och salt i bunken och arbeta degen väl tills den blir smidig och elastisk.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Dela degen i bitar och forma dem till lussekatter.

Gör en fördjupning i varje lussekatt och fyll den med saffransdadelfyllningen.

Låt lussekatterna jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

Pensla lussekatterna med mjölkfritt margarin och strö över pärlsocker.

Grädda i ugnen på 225 grader i ca 8-10 minuter, tills de får en fin gyllenbrun färg.

Låt lussekatterna svalna något innan servering.

Ingredienser

lussekatter

krämig saffransdadelfyllning