Frö- och linsknäcke
Frö- och linsknäcke

Det krispigaste fröknäcket du kan tänka dig! Med röda linser och tranbär. Baka till julhelgen vetja!

servings
Hur

Blötlägg linserna i rikligt med vatten i 4 timmar, eller över natten. Häll av.

Blanda linser och alla torra ingredienser i en bunke.

Koka upp vatten. Blanda ner i den torra blandningen tillsammans med olja.

Blanda runt, fiberhusken binder vätskan och ger en degliknande blandning.

Dela degen i två delar, lägg en del mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta. Gör likadant med den andra delen.

Strö över flingsalt och platta till så att saltet fastnar.

Värm ugnen till 175°C

Baka knäcket i 30 minuter, ta ut, vänd runt (så att undersidan kommer upp) och baka i ytterligare 10 minuter tills torrt och krispigt - men håll lite koll på tiden och färgen på knäcket eftersom alla ugnar är olika! Gör likadant med nästa knäcke.

Ingredienser

1 dl röda linser

1 1/2 dl pumpakärnor

1 1/2 dl solroskärnor

3 msk chiafrön

3 msk fiberhusk

1 dl torkade tranbär

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

2 dl kokhett vatten