Det godaste bananbrödreceptet med saffran och choklad. Saftigt, lagom sött och enkelt att göra.
Värm ugnen till 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Skala och mosa bananerna i en skål.
Hacka chokladen grovt.
Vänd ner banan, hackad choklad, växtmjölk och olja i den torra blandningen och vänd runt så att allt blandas ordentligt.
Smöra (eller olja!) en avlång brödform. Häll i kokos och skaka runt så att innerkanterna täcks. Häll ner smeten.
Baka i mitten av ugnen i 55-60 minuter.
Ta ut, vänd upp på ett bakgaller och låt svalna en stund innan du skär i det.
3 dl mjöl
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 förpackning (0,25 g) saffran
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 medelstora bananer
80 gram mörk choklad
1 dl växtdryck
1/2 dl olivolja