Bananbröd med saffran och choklad
Bananbröd med saffran och choklad

Det godaste bananbrödreceptet med saffran och choklad. Saftigt, lagom sött och enkelt att göra.


1 servings
Hur

Värm ugnen till 175°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Skala och mosa bananerna i en skål.

Hacka chokladen grovt.

Vänd ner banan, hackad choklad, växtmjölk och olja i den torra blandningen och vänd runt så att allt blandas ordentligt.

Smöra (eller olja!) en avlång brödform. Häll i kokos och skaka runt så att innerkanterna täcks. Häll ner smeten.

Baka i mitten av ugnen i 55-60 minuter.

Ta ut, vänd upp på ett bakgaller och låt svalna en stund innan du skär i det.

Ingredienser

3 dl mjöl

2 1/2 dl mandelmjöl

1/2 förpackning (0,25 g) saffran

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 medelstora bananer

80 gram mörk choklad

1 dl växtdryck

1/2 dl olivolja