Dag 1 blanda alla ingredienser utom smöret i en degblandare. Kör ett par minuter på låg hastighet. Öka hastigheten och kör i ytterligare cirka 5 minuter.
Sänk hastigheten och blanda i lite smör i taget. Låt degen vila i kylen över natten.
Den andra dagen börja med att sätta ugnen på 200 º C.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp den i 10 – 12 bitar, kavla varje bit till en avlång platta, pensla med smör och strö över vanilj. Rulla ut till snäckor, nystan eller knyt ihop längderna till knutar.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg briocherna lite glest.
Täck med en kökshandduk och låt dem vila minst en halv timme.
Grädda dem mitt i ugnen i 25–35 minuter, tills dem fått en fin, ljust gyllenbrun färg
Koka strösocker med vatten i ett par minuter tills sockret har smält och konsistensen blir honungsaktig.
Pensla de färdiga bullarna med sockerlag.
Låt bröden svalna på galler och pudra ev med florsocker om du inte använder sockerlag.
9.5 dl vetemjöl
ca 1 dl strösocker
1 msk torrjäst
4 medelstora ägg
ca 1 tsk
50 g mjölk
1 vaniljstång, dela, skrapa ur och använd fröna
150 g smör, mjukt
50 g smält smör
2 msk vaniljsocker
Florsocker att pudra med de färdiga bullarna eller sockerlag
1 dl socker
0.5 dl vatten