TOMTEGLASS MED SAFFRAN OCH KAKBITAR
TOMTEGLASS MED SAFFRAN OCH KAKBITAR

Jag har en förmåga att göra omgivningen galna med min envishet, för att använda ett milt yttryck. Ett annat mer passande ord är besatthet. När jag får något på hjärnan ger jag mig inte i första taget. Det kan min dotter intyga, stackaren. Såg reklam på tomteglass från Sia och ville ha. Alltså tomteglass med smak av lussebullar och med kakdeg i. Drömmen. Har letat själv som en galning samt engagerat alla i min omgivning. Tror att min dotter började fundera en eller två gånger innan hon hörde av sig till mig på dagarna. Hon visste att frågan skulle komma.

8 servings
Hur

Blanda saffran med strösocker och alkohol eller citronsaft. Låt stå 5-10 minuter.

Vänd saffran, kondenserad mjölk och nästan alla kakbitar i vispade grädden.

Spara ca 2 msk kakbitar att strö över.

Häll glassen i en avlång brödform.

Strö över resterande kakbitar.

Ställ kallt i 2-3 timmar.

Servera glassen med lingon och ev krossade maränger.

Ingredienser

ett kuvert á 0,5 g saffran

1 tsk strösocker

1 tsk alkohol eller citronsaft

5 dl vispad grädde

1 burk á ca 390 g kondenserad mjölk

2-3 saffranskakor krossade eller delade i mindre bitar.