SEGA SAFFRANSKAKOR MED APELSINCHOKLAD
SEGA SAFFRANSKAKOR MED APELSINCHOKLAD

Blev ett antal projekt jag startade under kvällen. En fördeg till lussebullar, chokladganache till C tårta och en hallonpannacotta som skulle frysas in. Att ha ifall den skulle behövas snabbt någon gång. Och så dessa sega saffranskakor med apelsinchoklad gömma. Låter inte riktigt klokt men allting måste planeras. Bakar ofta på kvällar så jag kan eventuellt dekorera och fotografera på förmiddagen.


20 servings
Hur

Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

Blanda saffran med alkohol och strösocker och låt stå och dra i minst 10-15 minuter.

Vispa smör och strösocker vit och luftigt.

Tillsätt ägget och vispa jämt.

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda till en deg.

Dela degen i 20 lika bitar.

Lägg en bit choklad i mitten och rulla till en boll. Ställ glest på bakplåtspapper.

Ställ plåten kallt för ca 30 minuter.

Under tiden sätt ugnen på 175º C.

Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter.

Låt kakorna svalna något på plåten innan du flyttar dem till galler för att kallna helt.

Ingredienser

ett kuvert á 0,5 g saffran

1 tsk alkohol typ konjak + 1 tsk strösocker

125 g smör rumstempererat

2 dl strösocker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

en nypa salt

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

20 bitar apelsinchoklad