SAFFRANSMOUSSE I GLAS MED KROSSAD KEX OCH GRANATÄPPLE
SAFFRANSMOUSSE I GLAS MED KROSSAD KEX OCH GRANATÄPPLE

Len saffransmousse gjort på saffranskarameller. Superenkelt, superlätt och supergott. Kan göras faktiskt flera dagar i förväg. Förvara kallt och vispa moussen luftig innan servering. Gillar du inte saffran kan du göra mousse på andra karameller och servera med krossade pepparkakor för en julig efterrätt.

4 servings
Hur

I en kastrull på spisen, värm vispgrädden tills den nästan börjar koka.

Lägg i kolorna och rör tills dem har smält.

Ställ kallt för minst 4 timmar, helst över natten.

Vispa moussen luftig och krämig.

Fördela i portionsformar varvad med kex och granatäppelkärnor.

Garnera med färsk mynta eller citronmeliss.

Ingredienser

3 dl vispgrädde

175 g Grennas saffrans kolor

8 Digestive kex i smulor

kärnor från 1 granatäpple

färsk mynta eller citronmellis