I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg
Tillsätt resterande 6 dl vetemjöl och blanda väl. Tillsätt den sista dl ifall det behövs
Degen ska vara mjuk men inte klibbig
Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt
Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred över degplattan
Gör ett treslag och kavla plattan jämnt
Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare
Snurra varje remsa runt tummen. Vrid ett varv och snurra över en remsa till
Lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta
Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag. Ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över kardemumma
Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!
Du kan fylla bullarna med kanel, smör och socker om kardemumma inte är din grej.
2 kuvert saffran (blandad med 1 tsk strösocker och 2 msk citronsaft)
1.5 tsk torrjäst
1.5 dl strösocker
150 g normal saltat smör, kallt
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0.5 tsk kardemumma malen
2 tsk vaniljsocker
9 dl + 6-7 dl vetemjöl
200 g normalsaltat smör, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3-4 msk vetemjöl
Kardemumma mortlad att strö över
1.5 dl brun farin
1.5 dl vatten
Kardemumma, mortlad att sikta över