SAFFRANSBOLLAR
SAFFRANSBOLLAR

Saffransbollar, krämiga färskost och kexbollar med saffranssmak. Utan choklad. Lagom söta. Som du svänger ihop på 5 minuter. Då finns det mer tid till annat. Du kan göra i förväg och förvara dem i lufttät burk i kylskåp.

16 servings
Hur

Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra ca 10 minuter så smakerna kommer fram bättre.

Blanda kex, saffran och färskost. Börja med 100 g fäskost.

Blanda till en tjock smet/deg.

Dela i 16 lika bitar och rulla till bollar.

Ställ kallt ca 30 minuter.

Rulla bollarna i riven kokos eller florsocker och lägg i en låda med lock.

Förvaras svalt.

Ingredienser

1 kuvert saffran

1 tsk strösocker

1 msk citronsaft

200 g Digestivekex, finkrossade

100 – 125 g färskost typ Philadelphia

riven kokos eller florsocker att rulla bollarna i