Aktivera torrjästen genom att blanda med 1 msk strösocker och 2 msk mjöl och ca 4 msk mjölk, täck med plastfolie och ställ åt sidan för minst 10 minuter eller tills det börjar bubbla.
I en liten skål stött saffran med 1 msk strösocker och blanda med alkohol. Låt stå och dra ca 15 minuter.
Blanda alla ingredienser till degen förutom smöret, i köksassistent , börja med 15 dl vetemjöl, och arbeta den i minst 10 min.
Tillsätt smöret under fortsatt knådning. Knåda degen i minst 10-15 minuter till. Degen kommer att kännas ev kladdig och lös i början, men tillsätt absolut inget mer mjöl. Degen kommer att gå ihop när gluten utvecklas.
Har du tid låt degen kalljäsa i kylskåp för minst 12-16 timmar.
Förbered krämen under tiden. Blanda mjölk, vetemjöl och strösocker i en kastrull och koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar.
Täck med lock och ställ kallt.
Vispa smöret luftigt.
Tillsätt den kalla krämen , en matsked åt gången. Vispa jämt emellan.
Tillsätt vaniljsocker och vispa lätt. Förvara krämen svalt tills bullarna är gräddade.
Tag fram degen på lät mjölat bakbord.
Dela den i 24 lika delar och rulla till bollar. Ställ handen över ena bollen och rör handen i cirklar över den. Lätt lätt så den rör sig under din handflata och formas till en boll. Du kommer få superfina runda bollar.
Ställ dem på bakplåtspapper på en plåt. Lämna lite plats mellan så bullarna kan jäsa fritt. Täck med en kökshandduk och låt dem jäsa till dubbelstorlek.
Förvärm ugnen till 175- 150° C .
Pensla bullarna med lättvispad äggvita.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt bullarna kallna på galler under en kökshandduk.
Skär ett lock på alla bullar och spritsa krämen i ett fint mönster.
Sätt på locket och sikta över florsocker.
1 msk torrjäst
1 msk strösocker
2 msk vetemjöl
4 msk mjölk
1 kuvert saffran
1 msk alkohol att lösa saffranet i
1 tsk strösocker
5 dl mjölk ( brukar ersätta 1 dl med grädde)
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt (uteslut om smöret är saltat)
1 ägg
175 g rumstempererat smör
15 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl till utbakning
1 äggvita att pensla bullarna med
3 dl mjölk
1 2/3 dl strösocker
4 msk vetemjöl
225 g smör rumstempererat
1-1.5 tsk vaniljsocker
florsocker att sikta över