I en kastrull på spisen blanda alla ingredienser till lingonsåsen.
Koka upp och sen låt småputtra ett par minuter. Låt kallna.
Mortla saffran och strösocker. Häll över alkoholen och låt dra i ca 10 minuter.
I en skål vispa mascarponeost med florsocker mjukt och krämigt.
I en annan skål vispa grädden till medelmjuka toppar.
Vänd grädden och saffran i ostkrämen och blanda jämnt.
I en skål eller form varva kex doppade i glögg med kräm och lingonsås, avsluta med lingonsås.
Ställ eventuellt kallt någon timme innan servering.
Garnera med mynta eller citronmeliss och riven vit choklad.
200 g frysta lingon
1 dl glögg alkoholfri
1 dl gelésocker
1 – 2 påsar saffran
1 msk strösocker
2 msk likör eller cognac (citronsaft för alkoholfri alternativ)
300 g mascarponeost
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
0.75 fpk Savoiardikex
2 dl glögg alkoholfri
färsk myntablad
riven vit choklad