Enkla glutenfria mandelkakor med saffran. Klara på mindre än en halv timme och få ingredienser. Vad mer kan vi begära av ett juligt småkaksrecept? Jag tycker kakorna är jättefina toppade med en skalad mandel. Annars påminner dessa ganska så mycket om snökakor till utseende. Men smaken är helt annorlunda. Och dessa är ju glutenfria.
Sått ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda mandelmjöl, florsocker, äggvitor, saffran och likör till en deg.
Rulla till bollar, vänd dem i florsocker och lägg på plåt. Tryck en mandel på toppen.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter eller till botten börjar bli gyllenbrun.
Ta ut kakorna och låt dem kallna helt.
Förvaras i lufttätt burk.
300 g mandelmjöl
3.5 dl florsocker
2 äggvitor från stora ägg
2 msk amaretto likör (kan ersättas med vispgrädde)
1 påse mald saffran
florsocker att rulla kakorna i
30 stycken skalade mandlar att toppa med