Härligt juligt recept från ett event med Tea Malmegård och Bailyes Treat Factory. Så gott och enkelt!
Innehåller alkohol
Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.
Värm upp grädde, honung och Baileys i en kastrull och slå över chokladen. Ta av
kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer.
Tillsätt smör och salt och mixa tills du har en slät smet.
Häll över i en ren bunke och kontaktplasta. Sätt i kylen i 2h.
Rulla kulor av tryffelmassan och sätt i frysen.
Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
Ta fram de kalla tryfflarna, en bunke med smält choklad och en bunke med kakao.
Lägg i lite choklad i handen och rulla 3-5 tryfflar i handen tills de är helt täckta i choklad.
Släpp dem i bunken med kakaon tills de är täckta med ett lager med kakao.
Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao.
150g Mjölkchoklad
100g Mörk choklad
100g Vispgrädde
110g Baileys
50g Smör
50g Fast honung
1 nypa salt
200g Ljus choklad
200g Kakao