BAILEYS TRYFFLAR
BAILEYS TRYFFLAR

Härligt juligt recept från ett event med Tea Malmegård och Bailyes Treat Factory. Så gott och enkelt!

Innehåller alkohol



40 stycken servings
Hur

Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.

Värm upp grädde, honung och Baileys i en kastrull och slå över chokladen. Ta av

kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer.

Tillsätt smör och salt och mixa tills du har en slät smet.

Häll över i en ren bunke och kontaktplasta. Sätt i kylen i 2h.

Rulla kulor av tryffelmassan och sätt i frysen.

Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.

Ta fram de kalla tryfflarna, en bunke med smält choklad och en bunke med kakao.

Lägg i lite choklad i handen och rulla 3-5 tryfflar i handen tills de är helt täckta i choklad.

Släpp dem i bunken med kakaon tills de är täckta med ett lager med kakao.

Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao.

Ingredienser

150g Mjölkchoklad

100g Mörk choklad

100g Vispgrädde

110g Baileys

50g Smör

50g Fast honung

1 nypa salt

200g Ljus choklad

200g Kakao