Radicchiosallad med päron, grönmögelost och surdegsbröd
Radicchiosallad med päron, grönmögelost och surdegsbröd

Rosésallad med päron och grönmögelost! Denna sallad är perfekt som en lunch alternativ till middag tillsammans med andra sidorätter så som sparris, lite ost/chark och rädisor.

servings
Hur

Plocka av bladen av salladen, ju längre in i salladshuvudet desto mildare är den. På de yttersta bladen kan det vara bra att skära bort den mittersta mest beska delen

Dela brödet till krutonger och stek på medeltemperatur i stekpanna, smaksätt med lite salt. Alternativt grilla krutongerna i ugnen (200 grader i 5-6 minuter)

Skiva päronet i klyftor

Lägg upp salladen i en djup tallrik, placera krutonger, grönmögelost och päron i salladen och dressa med en riktigt god olivolja, lite citronsaft samt salt och nymald svartpeppar

Ingredienser

1 rosésalladshuvud eller någon annan radicchio sort

1 päron, gärna Kaiser

70 gram grönmögelost (ta fram osten i god tid för bästa resultat) 

2 skivor surdegsbröd 

Olivolja

Citron

Salt

Svartpeppar