Börja med att karamellisera den gula löken. Skala löken och dela den på hälften, strimla i tunna skivor. Stek löken sakta i både olja och smör i ca 15-20 min, löken ska få en brun färg. Strö på sockret och låt steka några minuter till, rör runt då och då. Smaka av med salt och svartpeppar samt ev lite balsamvinäger.
Blanda ihop creme fraiche och getost till en kräm, smaka av med salt och svartpeppar.
Vik ut den färdiga pajdegen på ett bakplåtspapper på en plåt. Placera getostkrämen i mitten, spara ca 5 cm runt om på pajdegen, lägg på den karamelliserade löken och toppa sedan med grönkål. Skiva fikonet i smala skivor och placera på toppen, smaka av med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
Vik över kanterna ovanpå fyllningen, pensla med lite äggula och strö på svarta sesamfrön. Baka av i ugnen på 220 grader i ca 15-20 minuter. Titta till pajen ibland så att den inte bränns. Garnera ev. med lite valnötter.
1 pajdeg
2 stora gula lökar
2 msk smör
några nypor socker
en skvätt balsamvinäger
100 g getost
4 msk creme fraiche
50 g riven grönkål
1 fikon
1 msk honung
salt
svartpeppar
lite citronsaft
1 äggula
1 msk svarta sesamfrön
lite olja
lite valnötter