Mjukpepparkaka
Mjukpepparkaka

En mjuk och kryddig pepparkaka som passar perfekt till fikat.

servings
Hur

Sätt ugnen på 180 grader över- och undervärme.

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda ihop vetemjöl, kryddorna samt bakpulver i en skål.

I en annan skål vispa socker och ägg vitt och fluffigt.

Rör ner filmjölken.

Sikta ner de torra ingredienserna och när försiktigt ihop till en slät smet.

Rör tillslut ner det smälta smöret.

Smörja och mjöla en bakform, häll smeten i formen och baka i ugnen i ca 35-40 min.

När kakan har svalnat helt så toppa med glasyr.

Ingredienser

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl naturell fil eller gräddfil

3 dl vetemjöl

3 tsk mald kanel

2 tsk mald ingefära

2 tsk mald kardemumma

1 tsk mald nejlika

2 tsk bakpulver