Kalljästa lussekatter
Kalljästa lussekatter

En recept på kalljästa lussekatter - perfekt till advent!

servings
Hur

Använd 25 g jäst om du låter degen jäsa i kylskåpet över natten. Vill du baka samma dag så använd 50 g jäst och låt degen jäsa på ett svalt ställe i några timmar

Lös upp jäst och mjölk i en bunke. Blanda i ägg, socker, kesella och saffran och blanda ihop. Tillsätt 2/3 av mjölet, lite i taget, klicka sedan i lite smör i taget och arbeta in. Tillsätt mer mjöl efter behov. Arbeta degen i 10 min med maskin

Låt degen jäsa på ett svalt ställe i några timmar eller i kylskåpet över natten

Forma lussekatter och låt jäsa på plåt i 30 min. Pensla med ägg. Baka av i ugn på 225 grader i 8-9 min

Vill man lyxa till det så kan man pensla de färdiggräddade lussekatter med sockerlag när de kommer ut ur ugnen!

Ingredienser

5 dl röd mjölk

25-50 g jäst

2 pkt saffran

lite rom

150 g smör

250 g kesella

1 ägg

2 dl socker

15-17 dl mjöl

lite salt