Använd 25 g jäst om du låter degen jäsa i kylskåpet över natten. Vill du baka samma dag så använd 50 g jäst och låt degen jäsa på ett svalt ställe i några timmar
Lös upp jäst och mjölk i en bunke. Blanda i ägg, socker, kesella och saffran och blanda ihop. Tillsätt 2/3 av mjölet, lite i taget, klicka sedan i lite smör i taget och arbeta in. Tillsätt mer mjöl efter behov. Arbeta degen i 10 min med maskin
Låt degen jäsa på ett svalt ställe i några timmar eller i kylskåpet över natten
Forma lussekatter och låt jäsa på plåt i 30 min. Pensla med ägg. Baka av i ugn på 225 grader i 8-9 min
Vill man lyxa till det så kan man pensla de färdiggräddade lussekatter med sockerlag när de kommer ut ur ugnen!
5 dl röd mjölk
25-50 g jäst
2 pkt saffran
lite rom
150 g smör
250 g kesella
1 ägg
2 dl socker
15-17 dl mjöl
lite salt