Veganska saffranspannkakor
Veganska saffranspannkakor

Mjölkprotein- och äggfria saffranspannkakor - vad kan vi annars tänkas vilja ha till frukost?

4 servings
Hur

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Tillsätt havremjölk och vatten. Rör till en klumpfri smet.

Blanda iFraiche och florsocker till en klumpfri röra. Låt den stå i kylen under tiden som du steker pannkakorna.

Hetta upp en stekpanna med matfett i till övre medelhög värme. ca 6-7 av 9 steg.

Stek pannkakorna i omgångar. ca 0,5 dl smet per plätt blev bra för mig. Stek dem ett par minuter per sida. Provsmaka då och då så att du vet att de blir genomlagade.

Servera med iFraiche dippen.

Ingredienser

5 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 g malen saffran

0,5 tsk salt

2,5 dl havremjölk

1,5 dl vatten

Mjölkfritt smör eller rapsolja att steka i

1 dl Planti iFraiche (annan går såklart bra men denna smakar bäst)

2-3 msk florsocker