Springform 20 cm
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Hacka chokladen.
Häll grädde och socker i en kastrull, blanda och värm precis till det börjar koka. Fortsätt koka på svag värme och rör ner chokladen och gelatinet tills det har löst upp sig helt.
Häll sedan blandningen i en bunke, täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme (160 grader varmluft). Fordra springformen med bakplåtspapper.
Smält smör och vit choklad i en kastrull på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna.
Grovhacka de romerska bågarna.
Ha ner socker, vaniljsocker, ägg, apelsinsaft-och skal samt mjöl i en bunke. Häll över smörblandningen och rör om bara precis så att smeten går ihop. Ha i den hackade chokladen och vänd ner dem jämt i smeten.
Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 50-55 minuter. Kladdkakan ska ha satt sig i kanterna, men vara lite vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna något och ställ den sedan i kylen för att svalna helt, helst över natten.
Förbered en spritspåse med rund tyll om du vill spritsa ut pannacottan (det går även bra att bre ut den över kakan).
Vispa upp pannacottan till en krämig konsistens och ha i den i spritspåsen.
Ta ut kladdkakan ur kylen och ta bort formen. Placera kakan på ett fat.
4.Spritsa ut bollar och placera ut karamellbollar om vartannat. Strössla över apelsinskal och hackad choklad samt lägg på en snögubbe. KLAR ⛄️
1 gelatinblad
1 dl (100 g) grädde
1 msk (12.5 g) strösocker
60 g finhackad vit choklad
150 g smör
150 g vit choklad
4 st ägg
3.5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
1 eko apelsin, saft
2 eko apelsin, skal
2 dl (ca 130 g) grovhackade romerska bågar
Spritsad vit chokladpannacotta
ca 45 st karamell-snöbollar
Apelsinskal
Hackade romerska bågar (ca 3 st)
En snögubbe-godis