Snöbollstårta med apelsin, karamell och vit choklad
Snöbollstårta med apelsin, karamell och vit choklad

Reklam för Candyking 🍭🍫 Advent och juletidens alla mysiga fikor närmar sig med stormsteg och varför inte testa att baka den här härliga snöbollstårtan? ❄️⛄️ Tårtan består av en riktigt generös apelsinkladdkaka med romerska bågar som är toppad med vispad vit chokladpannacotta och riktigt göttiga karamell-snöbollar. Apelsin, choklad och karamell kan ju inte gå fel! 🤩

10 servings
Hur

Springform 20 cm

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Hacka chokladen.

Häll grädde och socker i en kastrull, blanda och värm precis till det börjar koka. Fortsätt koka på svag värme och rör ner chokladen och gelatinet tills det har löst upp sig helt.

Häll sedan blandningen i en bunke, täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.

Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme (160 grader varmluft). Fordra springformen med bakplåtspapper.

Smält smör och vit choklad i en kastrull på medelvärme. Ställ åt sidan och låt svalna.

Grovhacka de romerska bågarna. 

Ha ner socker, vaniljsocker, ägg, apelsinsaft-och skal samt mjöl i en bunke. Häll över smörblandningen och rör om bara precis så att smeten går ihop. Ha i den hackade chokladen och vänd ner dem jämt i smeten.

Häll smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 50-55 minuter. Kladdkakan ska ha satt sig i kanterna, men vara lite vobblig i mitten när du tar ut den. Låt svalna något och ställ den sedan i kylen för att svalna helt, helst över natten.

Förbered en spritspåse med rund tyll om du vill spritsa ut pannacottan (det går även bra att bre ut den över kakan).

Vispa upp pannacottan till en krämig konsistens och ha i den i spritspåsen.

Ta ut kladdkakan ur kylen och ta bort formen. Placera kakan på ett fat.

4.Spritsa ut bollar och placera ut karamellbollar om vartannat. Strössla över apelsinskal och hackad choklad samt lägg på en snögubbe. KLAR ⛄️

Ingredienser

1 gelatinblad

1 dl (100 g) grädde

1 msk (12.5 g) strösocker

60 g finhackad vit choklad

150 g smör

150 g vit choklad

4 st ägg

3.5 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

2.5 dl vetemjöl

1 eko apelsin, saft

2 eko apelsin, skal

2 dl (ca 130 g) grovhackade romerska bågar 

Spritsad vit chokladpannacotta 

ca 45 st karamell-snöbollar 

Apelsinskal

Hackade romerska bågar (ca 3 st)

En snögubbe-godis